"Ақмола облысы білім басқармасының Есіл ауданы бойынша білім бөлімі Заречный ауылының жалпы орта білім беретің мектебі" коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Коммунальное государственное учреждение "Общеобразовательная школа села Заречное отдела образования по Есильскому району управления образования Акмолинской области"

Соцсети

Ұйымдар тізімі

Галерея

Смотреть все>>>

бракераждық комиссия туралы ереже

ЕРЕЖЕ

бракераждық комиссия туралы

"Заречный орта мектебі білім беру бөлімінің

Ақмола облысы Есіл ауданының»  КММ

 

1. Жалпы ережелер

1.1. Білім беру мекемесін басқарудың дара басшылық және алқалылық қағидаттарына негізделе отырып, сондай-ақ мектеп Жарғысына сәйкес балалардың тамақтануын ұйымдастыруды, жеткізілетін өнімдердің сапасын бақылауды жүзеге асыру және тағамды дайындау және тарату кезінде санитарлық-гигиеналық талаптарды сақтау мақсатында мектепте бракераждық комиссия құрылады және жұмыс істейді.

1.2. Бракераждық комиссия мектеп әкімшілігімен тығыз байланыста жұмыс істейді.

2. Бракераждық комиссияны құру тәртібі және оның құрамы

2.1. Бракераждық комиссияның құрамы, оның өкілеттік мерзімі мектеп директорының бұйрығымен бекітіледі.

2.2. Бракераждық комиссия кемінде 4 мүшеден тұрады. Комиссияның құрамына кіреді:

* Директордың ТЖ жөніндегі орынбасары;

* медицина қызметкері;

* тамақ блогының қызметкері;

* шаруашылық меңгерушісі;

* ата-аналар комитетінің мүшесі.

3. Комиссияның өкілеттігі

Мектептің бракераждық комиссиясы:

* тамақ өнімдерін тасымалдау, жеткізу және түсіру кезінде санитарлық-гигиеналық нормалардың сақталуын бақылауды жүзеге асырады;

* тамақ өнімдерін сақтауға арналған қойма және басқа да үй-жайлардың жарамдылығын, сондай-ақ оларды сақтау шарттарын тексереді;

* күн сайын мәзірдің дұрыс жасалуын қадағалайды;

* ас блогында жұмысты ұйымдастыруды бақылайды;

* тамақ өнімдерін сату мерзімін және тамақ дайындау сапасын бақылауды жүзеге асырады;

* негізгі тағамдық заттардағы балалардың физиологиялық қажеттіліктеріне тамақтың сәйкестігін тексереді;

* ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін сақтауын қадағалайды;

* негізгі өнімдерді салу кезінде мезгіл-мезгіл қатысады, тағамның шығуын тексереді;

• дайын тамақты органолептикалық бағалауды жүргізеді, яғни оның түсін, иісін, дәмін, консистенциясын, қаттылығын, шырынын және т. б. анықтайды.;

* дайындалған тамақтану көлемінің бір реттік порция көлеміне және балалар санына сәйкестігін тексереді.

4. Мектепте тамақтандыруды ұйымдастыруды бағалау

4.1. Тағамдардың шығуын, олардың сапасын тексеру нәтижелері бракераж журналында көрсетіледі. Қандай да бір бұзушылықтар, ескертулер анықталған жағдайда бракераж комиссиясы ескертулерді жою бойынша қажетті шаралар қабылданғанға дейін дайын тағамды топтарға беруді тоқтата тұруға құқылы.

4.2. Балалардың тамақтануын ұйымдастыруда комиссия белгілеген ескертулер мен бұзушылықтар бракераждық журналға енгізіледі.

4.3. Мектеп әкімшілігі қызметкерлердің лауазымдық жалақыларына үстемеақылар белгілеу кезінде немесе сыйлықақы беру кезінде осы бағалау өлшемдерін ескеруге құқылы.

4.4. Мектеп әкімшілігі бракераждық комиссияның қызметіне жәрдемдесуге және комиссия анықтаған бұзушылықтар мен ескертулерді жоюға шаралар қолдануға міндетті.

Жаңартылған күні: 17.10.2019 13:09
Құрылған күні: 17.10.2019 13:09

Текст